Arrangementen

Thee, Taart en Tuin

Arta la Tarta-Bric-à-brac is een bijzonder plekje in het Oude Westen. In de winkel maak je een reis door de tijd met tweedehands en vintage spulletjes. Achter in de winkel is een ruimte waar taartworkshops worden gegeven.  En waar je ook gezellig met z’n allen kunt genieten van een lunch of high tea. Bij mooi weer kan dat op het terras. Daarachter ligt een labyrint voor een pelgrimstocht in een notendop. De tuin van Arta la Tarta is onderdeel van Tuin de Bajonet. Deze tuin is een verborgen groene parel midden in de stad. Achter het ontstaan van de Bajonettuin met o.a. labyrint, theehuis, moestuin en kruidentuin zit een mooi en inspirerend verhaal wat wij graag vertellen. Het is een buurtproject waar bewoners, ondernemers en instellingen samenwerken. En het is ook nog eens een klimaatbestendige tuin. In combinatie met een ontvangst bij Arta la Tarta met thee (of koffie) en taart is dit arrangement voedsel voor lichaam en geest. We hebben al bezoek gehad van o.a. gemeentes Rotterdam, Amsterdam en Almere, diverse woningbouwverenigingen, CBS, MvBZ. Wie volgt?

Data: in overleg
Duur: in overleg, ca. 1 – 1,5 uur.
Kosten: op aanvraag. 

Vegan High Tea

Zoetigheden

no-bake-no-cheese-cake
bananenbrood
chocoladebar
bonbon

Hartigheden

soepje
sandwich gegrilde groenten
sandwich notenspread en komkommer
fruitsalade
olijven

Thee, onbeperkt, keuze uit verschillende smaken.

Data en tijden: in overleg
Duur: in overleg, ca. 2 uur.
Locatie: bij Arta la Tarta
Kosten: € 24,50 p.p.

Lunch, workshop en rondleiding Oude Westen

Een middag vullend en veelzijdig arrangement. Eerst een heerlijk lunch, dan een creatieve taartworkshop en vervolgens nog even een frisse neus halen tijdens een bijzondere wandeling.

De lunch

bestaat uit vegan en halal gerechten, bijvoorbeeld:

meergranenbroodje met humus, rucola, in de oven gegaarde pompoen
desembroodje met gegrilde groenten
italiaanse bol met notenspread, sla, tomaat en komkommer
bruin broodje walnoot/tomatentapenade en gemengde salade

2 broodje pp, minimale bestelling 5 broodjes per soort
jus d’orange, water
koffie of thee na

Workshop minitaartjes (ca. 1,5 uur)

Een minitaartje is een variatie op de cupcake. In een workshop minitaartjes is de basis een stercakeje dat je helemaal bekleedt en versiert. Je leert hoe je marsepein makkelijk en snel kunt kleuren, hoe je kunt uitrollen en verschillende technieken om taartjes te bekleden. Diverse tips, trucs en tools komen aan bod. Er is een overdaad aan gereedschapjes. Ieder maakt 2  taartjes. Je zelfgemaakte taartjes neem je in een leuk doosje mee naar huis.

Rondleiding (ca. 1,5 uur)

Met een enthousiaste Rotterdamse gids bezoek je diverse ondernemers op de rauwe en kleurrijke West-Kruiskade. We lopen langs groene parels, zoals het Wijkpark Oude Westen, Tuin de Bajonet een XXL geveltuinen. De drijfveren en creativiteit van de ondernemers en bijzondere bewoners met hun passie voor de stad zijn typerend voor de hele wijk.

Data en tijden: in overleg
Duur: in overleg ca. 4 uur
Kosten: € 61,50 p.p., minimaal 10 personen

twirl

Alles wat wij doen