Arrangementen

Thee, Taart en Tuin

De Bajonettuin is een verborgen groene parel midden in de stad. Achter het ontstaan van de Bajonettuin met o.a. labyrint, theehuis, moestuin en kruidentuin zit een mooi en inspirerend verhaal wat wij graag vertellen. Het is een buurtproject waar bewoners, ondernemers en instellingen samenwerken. En het is ook nog eens een klimaatbestendige tuin.  In combinatie met een ontvangst bij Arta la Tarta met thee (of koffie) en taart is dit arrangement voedsel voor lichaam en geest. We hebben al bezoek gehad van o.a. gemeentes Rotterdam, Amsterdam en Almere, diverse woningbouwverenigingen, CBS, MvBZ. Wie volgt?

Data: in overleg
Duur: in overleg, ca. 1 – 1,5 uur.
Kosten: € 249,50,  excl. BTW 10 personen kunnen deelnemen. Voor elke persoon extra wordt € 20,00 gerekend. 20% van dit bedrag gaat naar Stichting Tuin de Bajonet. 

Vegan High Wine

Met deze vegan high wine vieren we een nieuwe samenwerking met Blije Wijnen, onze buurvrouw. Een combinatie van (h)eerlijke wijn en (h)eerlijke zoete en hartige gerechten.

Zoetigheden

no-bake-no-cheese-cake
truffels
bonbons

Hartigheden

quiche met groenten van het seizoen
soepje
gegrilde groenten
zongedroogde tomaten/walnoottapenade
pittige humus
kruidige cashewcrème
ambachtelijk brood
olijven

Wijnen

Blije Wijnen importeert wijnen die leven, wijnen die spannend zijn en zo puur als mogelijk gemaakt worden. Liefst zonder enige toevoeging in de cave. Vin naturel of natuurwijnen dus! Wijn met een verhaal. Jazeker, in wijn zitten meestal allerlei dierlijke ingrediënten. Maar niet in de Blije Wijnen! We schenken 3 glazen per persoon, als ware het een kleine proeverij van exclusieve wijnen…

Data: voor groepen in overleg; individueel of kleine groepjes op inschrijving 15 februari
Duur: in overleg, ca. 2 uur.
Locatie: bij Arta la Tarta, Blije Wijnen of op je eigen locatie
Kosten: € 35,00 p.p., minimaal 10 personen

Lunch, workshop en rondleiding Oude Westen

Een middag vullend en veelzijdig arrangement. Eerst een heerlijk lunch, dan een creatieve taartworkshop en vervolgens nog even een frisse neus halen tijdens een bijzondere wandeling.

De lunch

bestaat uit vegetarische en halal gerechten, bijvoorbeeld:

italiaanse bol met mozzarella, pesto, tomaat
meergranenbroodje met humus, rucola, komkommer en tomaat
desembroodje met gegrilde groenten
bruin broodje belegen kaas met tomatentapenade en komkommer
wit broodje geitenkaas, walnoot, honing

2 broodje pp, minimale bestelling 5 broodjes per soort
koffie, thee, jus d’orange, water

Workshop minitaartjes (ca. 1,5 uur)

Een minitaartje is een variatie op de cupcake. In een workshop minitaartjes is de basis een stercakeje dat je helemaal bekleedt en versiert. Je leert hoe je marsepein makkelijk en snel kunt kleuren, hoe je kunt uitrollen en verschillende technieken om taartjes te bekleden. Diverse tips, trucs en tools komen aan bod. Er is een overdaad aan gereedschapjes. Ieder maakt 2  taartjes. Je zelfgemaakte taartjes neem je in een leuk doosje mee naar huis.

Rondleiding (ca. 1,5 uur)

Met een enthousiaste Rotterdamse gids bezoek je bijvoorbeeld het Wijkpark Oude Westen en diverse ondernemers op de rauwe en kleurrijke West-Kruiskade. In de Bajonettuin ontmoeten we bewoners. De drijfveren en creativiteit van de ondernemers en bijzondere bewoners met hun passie voor de stad zijn typerend voor de hele wijk.

Data: in overleg
Duur: in overleg ca. 4 uur
Kosten: € 61,50, minimaal 10 personen

twirl

Alles wat wij doen